Sidestil

Current Style: Standard

Tekststørrelse

Current Size: 100%

Trekkjern

Trekkjernet er ei stålplate med mange hol i minkande storleik. Det brukast til å lage trådar med, og verktøyet er noko av det aller viktigaste ein kan ha på verkstaden sin.


Trekkjern kommer i mange forskjellige størrelser og kvaliteter. Også hullene varierer og er alt fra runde til firkantet, stjerneformet eller hjerteformet. Det er vanlig at diameteren på hullene er 0.10 mm mindre enn det forrige. Hvert hull er konet slik at det smalner mot den andre siden.

Trekkjernet blir satt fast i en skrustikke. Først smir en enden på tråden tynnere slik at den går gjennom det første hullet. Bruk en tang til å dra tråden igjennom. Spesielt tråder med stor diameter er tungt å trekke. Da settes man trekkjernet inn i en trekkbenk og bruker den til å trekke tråden. Trekkbenken er en maskin laget for å hjelpe til med å trekke tråder. De varierer i design etter produsent og type. En sveiv er koblet til en kjetting eller kjede. Det er igjen festet til ei trekktang som en sveiver bakover og vekk fra trekkjernet.

Migrated