Sidestil

Current Style: Standard

Tekststørrelse

Current Size: 100%

Slipe- og poleringsmiddel

Poleringsmiddel leveres fra grovsliping til høyglanspolering, og det finnes slipemiddel beregnet til de forskjellige metallene. Det kommer stadig nye produkter på markedet, men de fleste kan deles inn i tre kategorier: grov slipevoks, fet polervoks og tørr polervoks. Ofte er slipevoks en blanding av fett og slipemiddel, og i noen tilfeller leire. Slipemiddelet kan være forskjellige oksider, som aluminiumsoksid, jernoksid, silika mm.

 

Ulike typer voks

Trippelslipemiddel, slemmet brent kiselsyre som tidligere ble kjøpt fra Tripolis i Libya, derav navnet. er en fet slipevoks. Den har navnet sitt fra Tripolis i Libya. Voksen har brun/gul farge og er laget av leirjord og fett. Den er god til det meste; den både sliper litt og polerer i en og samme prosess, men blir i hovedsak brukt som høyglanspolering av alle metaller. Voksen kan brukes på børster og tøyskiver.

 

 

Rød voks er fet og kalles også for "Paris rød". Den blir brukt til høyglanspolering av alle metaller, og kan brukes på alle former for tøyskiver.

 Grønn voks brukes til å polere alle harde metaller som gull, hvitt gull og platina. Den er ikke så fet som mye annet voks, den er tørrere og vil støve mer. Kan brukes på alle former for tøyskiver.

 

 

Chamois er en typisk tørr poleringsvoks som har gode slipe- og poleringsegenskaper. Fordelen med tørre vokser er at de er lettere å vaske av smykket, ulempen er at de støver mye og behovet for god ventilasjon og maske er større. Tørre vokser brukes raskere opp, mens fete vokser er drøyere ved bruk.

Migrated