Sidestil

Current Style: Standard

Tekststørrelse

Current Size: 100%

Saging

Saging er en av grunnteknikkene i gullsemedfaget.

<--break->
SagbueEn buesag beregnet til å spenne tynne sagblader er et verktøy som brukes ofte og som finnes i forskjellige størrelser. Når man skal sage en stor plate, bør det velges en sagbue som har en dyp nok bue slik at man kan få manøvrert sagen som man vil. Det vil si at det bør være plass til platen i buen.

Som regel må det kunne være to tenner på materialetykkheten, dette for at platen ikke skal hekte seg fast mellom tennene på sagbladet. Så når du sager tynne plater, velger du tynner sagblader. For å sage rør er det også anbefalt å bruke tynt sagblad. Husk å pass på at tennene på sagbladet er vendt ned når man setter inn sagbladet, tenk gjerne "tennene mot hendene"

<--break->Uansett hvilke linjer eller former som sages er det viktig å bruke filnaggelen eller sagefjølen for å få støtte til gjenstanden vi sager. I tillegg kan filnaggelen brukes som støtte for sagbuen når du setter inn og stramme sagbladet. Nøyaktig saging har en økonomisk side. Saging går raskere enn å file, en sparer tid og små restbiter av metallet kan brukes til andre prosjekt eller støpes om til nye emner. Metallstøvet etter filing bør ikke brukes til omstøping. Det bør sendes til raffineringGjenvinning av metaller gjennom mekaniske, kjemiske og elektrolytiske prosesser til rent finmetall som benyttes igjen. siden det lett kan være annet støv og urenheter som har blandet seg inn.

<--break->

Migrated