Sidestil

Current Style: Standard

Tekststørrelse

Current Size: 100%

Oksidering

Oksidert sølvring

Oksidering er en av de mest brukte overflateteknikkene brukt på sølv. Med egne egnede væsker kan gull, tinn, kobber og kobberlegeringer også oksideres. Oksidering gir arbeidet en mørk til sort overflate og kan fremheve kontraster og gi arbeidene et "gammelt" preg


Det finnes flere teknikker for å oksidere smykker, da spesiellt sølv, som er svært lett å oksidere. I kontakt med svovel reagerer sølvlegeringer ved å bli sorte. Svovel finnes i luften rundt oss og i kroppen vår. Noen har mer svovel i kroppen enn andre og de vil oppleve at sølvet blir sort når det brukes.

Når vi oksiderer fremskynner vi den naturlige oksideringsprosessen. Svovel-lever blandet i vann er en rimelig teknikk, oksidbeiser som Gosiba og Niorit er enkle å bruke, men etsende.

Prosessen

  • Rengjør smykket i ultarlyden evetuelt vask det med varmt såpevann og en børste. Det er viktig at det er fritt for fett.
  • Velg hvilken type patinaFarge eller oksidering som metaller og tre får ved påvirkning av luft, som i tidens patina eller patinert. du ønsker å opprette. En antiqued patina krever en meget varm leveren av svovel-løsning, og regnbue-patinas oppnås ved en moderat temperatur-oppløsning. Oksidbeiser som Gosiba og Niorit som kjøpes ferdigblandet, gir en blåsvart farge.
  • Lag en nøytraliserende løsning med kaldt vann og natron. Legg i 1/4 kopp natron for hver kopp med kaldt vann.
  • Dypp sølvsmykket i væsken. Bruk en bøyd wire eller pinsett for dette trinnet. Ikke la smykket ligge for lenge av gangen, da vil patinaen bli for tykk og flasse av.
  • Fjern sølvsmykket fra væsken og skyll i varmt vann
  • Legge smykket i nøytraliserende løsning
  • Bruk en sølvpusseklut, stålbørste eller veldig fint smergelpapir for å fjerne uønsket patina. 
Migrated