Sidestil

Current Style: Standard

Tekststørrelse

Current Size: 100%

Tilgjengelighet

Vi gjør vårt beste for at alle typer brukere skal få tilgang til dette nettstedet, og forsøker å lage et nettsted som er enkelt å bruke. Her finner du informasjon om hva vi har gjort for å øke tilgjengeligheten på nettstedet.

Hurtigtaster

Hurtigtaster er en måte å navigere nettstedet som kan benyttes istedenfor å bruke mus. Dette nettstedet bruker et oppsett for hurtigtaster som bygger på internasjonale anbefalinger. Tastene som er i bruk er:

1 - Forsiden
2 - Gå til innhold
3 - Nettstedskart
4 - Søk
5 - Logg inn

6 - Min side
9 - Kontakt oss
0 - Hurtigtast-oversikt

Hvordan du bruker hurtigtastene vil variere noe ut fra hvilken nettleser du bruker. Hvis du bruker Internet Explorer eller Chrome for Windows, må du holde nede Alt-tasten sammen med hurtigtasten, mens i Firefox må du holde nede både Alt- og Shift-tasten. Du kan lese mer om dette i denne Wikipedia-artikkelen om hurtigtaster.

Tilpassing av skriftstørrelse og kontrast

Hvis du har problemer med å leste teksten på nettstedet, har du mulighet til å endre skriftstørrelse og kontrast. For å se valgene for dette, klikk på lenken for «Tilgjengelighet» øverst til høyre på siden. For å skjule valgene igjen, klikk på «Skjul valg». (Hvis du bruker en nettleser uten støtte for javascript, vil disse valgene være synlig hele tiden.)

Øverst til venstre finner du valg for å velge en ny fargeprofil med større kontrast. Alternativene for fargeprofil er standard, gult på svart, og svart på gult. Øverst til høyre finner du valg for vanlig skrift eller stor skrift. Hvis du trenger enda større skrift, kan du bruke den innebygde zoom-funksjonen i nettleseren. I de fleste nettlesere kan man bruke CTRL+ og CTRL- for å zoome inn og ut, og CTRL= for å gå tilbake til utgangspunktet.

Standarder for tilgjengelighet

Vi har tilrettelagt nettstedet for blinde og svaksynte i henhold til Web Content Accessibility Guidelines (WCAG). Nettstedet validerer også i henhold til XHTML 1.0. Hvis noen av dere har problemer med å bruke nettstedet, eller finner noe som ikke er i henhold til standardene for tilgjengelighet, ta kontakt med oss eller skriv et innlegg om dette i support-forumet, så vil vi prøve å rette det opp.

 

Migrated