Sidestil

Current Style: Standard

Tekststørrelse

Current Size: 100%

Navigere på nettstedet

Fagportalen har en felles portal-inngang på http://fagportal.gaidaros.no, men er forøvrig satt opp sånn at hvert fag ligger på sitt eget domene: Faget utstillingsdesign ligger f.eks. på http://vg3utstillingsdesign.no.  Hvis du skriver inn vg3utstillingsdesign.no i adressefeltet på nettleseren din, kommer du direkte til faget Utstillingsdesign. Hvis du derimot først går til fagportal.gaidaros.no, må du velge det faget du ønsker i nedtrekksemnyen under menypunktet videregående fag i hovedmenyen øverst på siden. Du bruker også denne nedtrekksmenyen for å bytte fra ett fag til et annet.

Når du er inne på et fag, finner du lenker til alt innhold som tilhører dette faget i spalten til venstre. Denne menyen vil inkludere de følgende menypunktene:

 • Den øverste menypunktet i venstremenyen fører til nettversjonen av hovedboka i faget. Når du navigerer gjennom denne boka, vil du se at undermenyer åpner og lukker seg ut fra hvor i bokstrukturen du befinner deg. Du kan også åpne og lukke undermenypunktene ved å klikke på pilsymbolet til venstre for menypunktene. Noen av ordene vil være understreket og markert med grønn farge. Ved å holde musepekeren over disse ordene, får du opp en boks med en kort forklaring på ordet. Hvis du klikker på ordet, blir du sendt til dette ordet i ordlista.
   
 • Oppgaver: Her finner du alle øvelser og interaktive oppgaver som tillhører faget.
   
 • Ordliste: Her finner du forklaringer til begreper og uttrykk som brukes i boka ovenfor. Definisjonene til ordene i denne ordlista er skrevet av forfatterne til boka, men ordlista vil i tillegg vise lenker til wikisider om samme term.
   
 • Wiki: Wikisidene er sider som kan opprettes og redigeres av alle brukere på nettstedet.
   
 • Forum: Fagportalen har et eget forum der alle elever og lærere i samme fag har tilgang. Det er også et eget supportforum der du kan få hjelp i hvordan du bruker fagportalen. For å se hva som er nytt på forumet siden sist du har vært innom her, er det bare å trykke på knappen for "Nye og oppdaterte tråder" når du er inne i et forum. Det er også en knapp for "Aktive tråder" og en for "Ubesvarte tråder".
   
 • Blogg: Her finner du en oversikt over blogger som er skrevet av andre elever i faget ditt, og du kan også se en liste over de nyeste innleggene på bloggene.
   
 • Lenker: Her finner du en samling lenker til andre nettsteder som er relevante for faget ditt. Lenkene er samla i grupper. Klikk på gruppeoverskriften for å vise lenker som tillhører denne gruppa. Klikk en gang til for å skjule lenkene igjen.
   
 • Brukerveiledning: Dette er brukerveiledningen som du leser nå. Hvis du lurer på noe i forbindelse med fagportalen, sjekk her først

For noen av innholdstypene, kan du sjøl være med på å produsere innholdet. Dette gjelder Wiki, Forum, Blogg og Lenker. For å lese om hvordan du kan opprette og redigere innhold, se neste side.

Migrated